0

Wat is beter, siliconen of waterbasis glijmiddel

Beide soorten glijmiddel hebben voor- en nadelen, dus het is moeilijk om te zeggen welke beter is. Het hangt grotendeels af van persoonlijke voorkeur en welke toepassing je van plan bent.

Siliconen glijmiddel is vaak langduriger dan waterbasis glijmiddel en hoeft minder vaak te worden aangebracht. Het is ook waterbestendig en kan dus worden gebruikt in water, bijvoorbeeld tijdens het douchen of baden. Siliconen glijmiddel voelt vaak zijdezacht aan en kan geschikt zijn voor mensen met een gevoelige huid omdat het vaak hypoallergeen is.

Waterbasis glijmiddel is daarentegen gemakkelijker afwasbaar en kan gemakkelijk worden verwijderd met water. Het is ook compatibel met alle soorten speeltjes, inclusief die van siliconen materiaal. Waterbasis glijmiddel kan een beetje plakkerig aanvoelen en moet mogelijk vaker worden aangebracht dan siliconen glijmiddel, maar het is vaak veiliger te gebruiken tijdens vaginale seks omdat het geen risico op infecties met zich meebrengt.

Het is belangrijk om op te merken dat sommige siliconen glijmiddelen niet compatibel zijn met sommige seksspeeltjes vanwege hun chemische samenstelling, dus controleer altijd de instructies van de fabrikant voordat je ze gebruikt.

Uiteindelijk is de keuze tussen siliconen en waterbasis glijmiddel afhankelijk van persoonlijke voorkeur, maar het is altijd verstandig om een klein beetje te testen op je huid voordat je een nieuw glijmiddel voor het eerst gebruikt om eventuele allergische reacties te voorkomen.

Op YouTube staat een handige uitlegvideo van Vraagina van Flair Belgie. 

Bekijk ook eens
EasyGlide verwarmend glijmiddel - 150 ml

€ 9,99

Voor 23:30 uur besteld, vrijdag in huis
EasyGlide Waterbasis Glijmiddel 500 ML

€ 19,99

Voor 23:30 uur besteld, vrijdag in huis
EasyGlide Siliconen Glijmiddel 1000 ml

€ 49,99

Voor 23:30 uur besteld, vrijdag in huis
EasyGlide Siliconen glijmiddel 150 ml

€ 9,99

Voor 23:30 uur besteld, vrijdag in huis