0

Wat zijn Ben Wa ballen en waarom is bekkenbodemtraining goed

Ben Wa ballen, ook wel bekend als vaginale ballen, zijn kleine balletjes die ontworpen zijn om in de vagina te worden ingebracht voor seksueel genot, maar ook voor vaginale versterking en bekkenbodemtraining. Ze zijn meestal gemaakt van metaal, glas of siliconen en variëren in grootte en gewicht. Door de spieren in de vagina aan te spannen om de ballen op hun plaats te houden, wordt de bekkenbodemspier getraind en kan de spierspanning worden verbeterd. Dit kan helpen bij het voorkomen van urine-incontinentie en kan de seksuele ervaring verbeteren door het verhogen van de spierkracht en het verbeteren van de bloedtoevoer naar het gebied.

Ben Wa ballen worden ook wel Geisha balletjes, kegelballen, Ben Wa balls, bekkenbodemtrainers of Pleasure balls genoemd. En dat is niet voor niets, want deze vaginale balletjes zijn niet alleen goed voor erotisch genieten, maar ook voor de gezondheid en het verbeteren van seksuele ervaringen.

Maar hoe werken ze precies en hoe kun je ze het beste gebruiken? Als je overweegt om Ben Wa ballen aan te schaffen, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. In dit artikel helpen we je graag bij het maken van een weloverwogen beslissing en leggen we uit hoe je deze kegelballetjes kunt gebruiken.

Ben Wa ballen bestaan al eeuwenlang en combineren sensueel genieten met het trainen van de bekkenbodemspieren. Dit blijkt ook uit onderzoek een succesvolle combinatie te zijn.

De bekkenbodemspieren zijn een groep spieren die zich onderin het bekken bevinden. Ze vormen als het ware de bodem van ons bekken en bieden steun aan de organen in onze buik. Bovendien kunnen ze de blaas en darmen afsluiten, waardoor we in staat zijn om urine en ontlasting op te houden. De bekkenbodemspieren zijn ook van belang bij seksualiteit en worden daarom ook wel de 'seksspieren' genoemd.

Een vergelijking die vaak wordt gebruikt voor de bekkenbodemspieren is die van een elastiek. Wanneer het elastiek te los hangt en er te weinig spanning op zit, verliest het zijn veerkracht en werking. Dit kan resulteren in minder seksueel genot en problemen zoals urineverlies tijdens seks of orgasmes.

Maar waarom verliezen de bekkenbodemspieren hun veerkracht?

Dit heeft voornamelijk te maken met het ouder worden. Naarmate we ouder worden, verliezen onze spieren, waaronder ook de bekkenbodemspieren, aan kracht. Een bevalling en de overgang kunnen ook bijdragen aan het verzwakken van de bekkenbodemspieren.

Voor meer seksspeeltjes kun je naar Erotiekwinkel.com gaan.

Bekijk ook eens
Sterling Grey Ben Wa Balletjes

€ 9,99

Voor 23:30 uur besteld, dinsdag in huis
Goudkleurige Vagina Balletjes

€ 19,99

Voor 23:30 uur besteld, dinsdag in huis
zwarte Love Balletjes met 4 ballen

€ 22,99

Voor 23:30 uur besteld, dinsdag in huis
Easytoys Ben Wa Ballen 25 mm - Goudkleurig

€ 16,99

Voor 23:30 uur besteld, dinsdag in huis
LELO - Luna Vagina Balletjes - Zwart

€ 34,99

Voor 23:30 uur besteld, dinsdag in huis