0

Welk glijmiddel kies je

Waterbasis
Een glijmiddel op basis van water worden na siliconenbasis het meest verkocht in onze webshop. De voordelen zijn: Je kunt glijmiddel op waterbasis altijd gebruiken in combinatie met een sekstoy. Het speeltje is beter bestand tegen waterbasis en daarom duurzamer. De meeste condooms kunnen gebruikt worden met glijmiddel op waterbasis. Het vloeistof glijdt lekker goed, maar je moet het middel vaker gebruiken tijdens seks, omdat waterbasis sneller opdroogt dan siliconen of oliebasis.

Oliebasis
Een glijmiddel gemaakt met olie wordt meestal gebruikt voor masturbatie van de penis of sensuele massage. Oliebasis is niet geschikt voor orale seks. Het veroorzaakt soms infecties in de vagina van een vrouw. Ook laat glijmiddel op oliebasis vlekken achter op het beddengoed en kleren en daarna moeilijk uitwasbaar. De olie in glijmiddel is niet goed voor de meeste condooms en daarom ongeschikt voor safe-seks. Een heerlijke massage met glijmiddel op oliebasis is wel helemaal perfect. Het droogt niet op en het glijdt zo lekker over de huid. We verkopen oliebasis dan ook onder het rubriek van massage oliën in plaats glijmiddelen.

Siliconenbasis
Meest verkocht in onze webwinkel. Geschikt voor ieder denkbare seksstandje. Hoewel siliconenbasis wel wat duurder is dan water- & oliebasis is de middel ideaal. Het droogt niet op tijdens seks en niet oplosbaar in het water. Wel moet je opletten of siliconenbasis wel 100% safe is voor condooms. Lees daarom goed de gebruiksaanwijzing na. Siliconenbasis smaakt wel minder prettig in de mond, maar gelukkig zijn er smaakjes glijmiddelen op basis van siliconen. 


Pijn tijdens seks
Een vrouw of man kan tijdens seks pijn ervaren. Het komt voor dat een vrouw te weinig vocht als natuurlijk glijmiddel aanmaakt. probeer dan een glijmiddel op basis van siliconen of water. Heb je of jullie hierna nog last van pijn of irritatie tijdens seks. Dan kunnen er meer problemen zijn dan lichamelijke vocht te kort, dan helpt meer glijmiddel tijdens seks het probleem niet op. 
Denk hier bij aan: Allergie voor latex, SOA of te ruwe seks. 
De oplossingen zijn: Latexvrije-condooms gebruiken.
Dokter raadplegen als je vermoeden van een SOA hebt.
Ruwe seks: We verkopen speciale gels en glijmiddelen voor anale seks en fisting