0

Pijn tijdens anale seks

Veel vrouwen en mannen hebben ervaren hoe pijnlijk anaal seks kan zijn. Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat er irritatie of pijn optreedt tijdens penetreren in het kontgat. Een veelgehoorde klacht is dat de vrouw of man te weinig natuurlijke glijmiddel aanmaakt waardoor penetratie in de anus lastig gaat. Een anus heeft aan de binnenkant een ruwe wand waardoor een penis of sekstoy minder makkelijk in glijdt. Het is er droger en ruwer dan een natte vagina. Een andere klacht is ontspanning. Een vrouw of man spant zich teveel in, zodat de kringspier rond de anus strakker aanspant waardoor de penetratie met penis of seksspeeltje lastig of helemaal niet gaat. Soms is het geslachtsdeel van de man te groot geschapen om de kont te penetreren. We hebben hier een selectie gemaakt van artikelen die jou of jullie wellicht kunnen helpen voor een prettiger anale seks. 

Hier onder zie je een overzicht van Glijmiddelen op siliconenbasis, speciale crèmes voor anale seks en echte fisting-gels. 

Een glijmiddel op siliconenbasis is het meest geschikt voor anale seks. Toch bestaan er siliconen glijmiddelen speciaal voor anale seks. Het bevat een bepaalde toevoeging, zodat penetratie nog beter gaat in de anus. Er zijn crèmes, het lijkt op boter, maar niet eetbaar. Smeer de kringspier en anus even in met een crème en probeer daarna met de penis van jou of partner erin te komen. Je zult merken dat anaal seks veel soepeler gaat zonder pijn en irritatie. Voor hardcore-fans van brutale anale penetratie zijn er fistinggels. Dit zijn speciale gels voor fisting met een hand, ofwel vuistneuken in de anus. 

Dan hadden we hierboven nog over ontspanning. De kringspier rond de anus is dus strakker aangetrokken tijdens de inspanning. Sommige mensen doen dit bewust of onbewust. Toch zijn er gelukkig hulpmiddelen zoals spierverslappers om de kringspier te verslappen zoals Anaal spray van HOT. De achteringang wordt dan minder strak aangetrokken want de spieren ontspannen zich. Wel is het verstandig om de penetratie in combinatie met een gel of glijmiddel te doen.