0

Welke maat condoom heb je nodig?

Voordat je condooms bestelt in onze webshop dan is het handig om te weten welk maat condooms je nodig hebt voor gebruik. Een condoom moet natuurlijk prettig om jouw penis passen, want een te kleine of strakke condoom is natuurlijk funest tijdens seksuele activiteit. Een condoom met het juiste formaat om de penis is ook veel veiliger, het sperma lekt dan niet uit het condoom. 

Penisomtrek is belangrijker dan lengte. Een condoom moet goed passen om de penis om ongewenste zwangerschap of SOA´s te voorkomen. Een te ruime condoom kan van je penis af glijden tijdens gebruik en een te strakke condoom kan scheuren. De lengte van condoom maakt veelal niet uit. Is het condoom langer dan jouw penis, dan hoef je hem niet helemaal af te rollen. 

Welk condoommerk kiezen? 
Hoewel Durex het bekendste merk is zijn andere condooms net zo veilig. Alle condooms worden in Europa aan strenge eisen voldaan. Wel moet je opletten of je per ongelijk geen verkeerde condooms besteldt in de webshop. Er zijn funcondooms natuurlijk alleen voor fun, maar niet voor ´safe sex´. Er zijn ook condooms voor anaal gebruik. Dit zijn stevige condooms voor anale seks in de kont. 

Omtrek meten van penis.
Meet de penis in stijve toestand. Halverwege de penis kun je de omtrek meten met meetlint. Je kunt hier een PDF formulier downloaden en uitprinten. Er zit een handig knipsel erin die je kan uitknippen, gebruik het knipsel om de omtrek te meten. 

Je kan ook breedte meten met jouw smartphone. Ga naar deze mobiele pagina met jouw smartphone. Meet de breedte van de penis in erecte toestand en kies de juiste kleur om direct te zien welke maten condooms geschikt zijn voor jou.

Je kan ook verschillende condooms uitproberen. Condoomfabrikant MY SIZE heeft voor klanten handig verpakkingen met condooms in verschillende formaten. Je kan ze thuis anoniem uitproberen welke condoom om jouw penis perfect past. De condooms van MY.SIZE zijn veel goedkoper dan een bekende merk zoals Durex. Klik hier om alle condooms van MY.SIZE te bekijken. 

Maattabel voor condooms
Omtrek          Breedte
tot 10 cm       47 mm     My.Size 47
10 - 11 cm     49 mm     My.Size 49
11 - 11,5 cm  53 mm     My.Size 53
11,5 - 12 cm  57 mm     My.Size 57
12 - 13 cm     60 mm     My.Size 60
13 - 14 cm     64 mm     My.Size 64
vanaf 14 cm  69 mm      Mt.Size 69


Bekijk hier voor een overzicht van alle condoomsmerken die wij te koop aanbieden in de webshop. We hebben condooms met smaakjes, met ribbels en of latexvrij. Verzending boven 50 Euro gratis bezorging. En alles wordt discreet verzonden.

 

Welke maat condoom heb je nodig?